Duvar Kağıdı Temizliği Nasıl Olmalıdır?

 

Duvar kağıdı temizliği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için bizimle iletişime geçebilirisniz.

 

Duvar kağıtları evler, ofisler ve garajlarda farklı ve güzel tasarımlar oluşturmak için kullanılır. Ancak temizlemesi duvar kadar kolay değildir. Dekoratif sunumun bir parçası olarak kullandığımız duvar kağıtları, son zamanlarda bir hayli yaygınlaştı. Bu popülerliğin beraberinde getirdiği bazı sorularda oluşmaya gelmeye başladı. Temizliği kolay mı? ve nasıl silinir? İle ilgili bir sürü soru gelmektedir.  Özenle seçtiğimiz onda duvar kağıtları sayesinde evinize, ofisinize farklı bir ambiyans kazandırabilirsiniz.

Duvar kağıtaları ev dekorasyonunda olmazsa olmazlardandır. Karbonatınız ya da arap sabununuz yoksa az miktarda bulaşık deterjanı da kullanılabilir. Bir kova dolusu ılık suyun içerisine bir çay bardağı kadar bulaşık deterjanı ekleyerek duvar kağıdı temizliği yapabilirsiniz. Ardından ılık su ile bir kez durulamada bulunarak uyguladığınız işlem sayesinde duvar kağıtlarınızı ilk günkü görünümüne dönüştürebilirsiniz.

Silme

Duvar kağıdı temizliği için yıkama ve silme işlemlerini uygulayabilirsiniz. Silme işlemini titizlik ve yavaş bir şekilde gerçekleştirmezseniz duvar kağıdınızın yırtılma olasılığı vardır. Bunun dışında duvar kağıdı türleri arasında silinebilir ve yıkanabilir türleri vardır. Satın alırken bunlara dikkat etmeye özen gösteriniz.

Elektrik Süpürgesi

Duvar kağıdı temizliği için bir diğer yollardan bir tanesi de elektrik süpürgesidir. Elektrik süpürgesinin başlığına yumuşak bir fırça takarak başlayalım. Elektrik süpürgesini kullanırken duvar kağıdınızı yukarıdan aşağıya doğru temizlemeniz gerekmektedir. Bu işlemi yapmadan önce bir sopanın ucuna toz bezini koyun ve duvarlara sürün.

 

Duvar kağıdı temizliği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için bizimle iletişime geçebilirisniz.

Hamur

Duvar kağıdı temizlemek kolay değildir. Silmek istediğiniz zaman dikkat etmezseniz kolaylıkla zarar görebilir. Bunun yerine boya malzemeleri satan mağazalarda satılan duvar kağıdı hamuru bu temizleme işleminde size yardımcı olacaktır.

Sünger ile Silme

Özellikle mutfak duvarlarında bulunan duvar kağıdı, su buharı ve yağ sebebiyle kirlere dönüşür. Mutfakların duvarlarında genellikle su geçirmeyen duvar kağıtları kullanılır. Bu duvar kağıdını temizlemek için su ve sıvı deterjan karışımı kullanılmaktadır. Öğrendiğimiz üzere duvar kağıdı temizliklerini her zaman yukarıdan aşağıya doğru yapmalıyız. Süngerin çok ıslak olmamasına dikkat etmemiz gerekmektedir. Duvar kağıdı yapıştırılma esnasında araları açık kalmış olabilir ve bu bölgelere su sızabilir. Bu işlemi gerçekleştirdikten hemen sonra kağıt havlu yardımıyla duvar kağıdınızda kalan fazla suyu alın.

 

Duvar kağıdı temizliği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için bizimle iletişime geçebilirisniz.

Menü