Duvar kağıdı uygulanacak yüzeyde delik ve çatlakların olmadığından emin olunmalıdır. Duvar kağıtlarının yapılacağı mekanda duvarlara ve tavana ait tadilat işlemlerinin ve ayrıca tavan boyası, yağlı boya ve kartonpiyer uygulamalarının bitirilmiş olmasına dikkat edilmelidir. Masif parke uygulaması öncelikle yapılmalıdır. Laminat / lamine parkeduvar döşenmesi duvar kağıdından sonra yapılabilir. Mekandaki elektrik priz / anahtarları iç aksamlarının takıldığından emin olunmalıdır. Süpürgeliklerin duvar kağıdı uygulamasından sonra yapılması önerilir.

Uygulanacak ruloların Lot numaralarının AYNI ve hasarsız olduğundan emin olunuz.
Üst katman ise kağıt, nonwoven (elyaf), vinil, tekstil (kumaş) olabilir.
Ruloyu belirlediğiniz uzunluklarda keserken, ruloyu bir yönde açıp bu kesilen parçaların hangi tarafının üst olduğundan emin olunuz.
Yüzeydeki eski duvar kağıdını sökünüz.
Yüzey kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Duvarda nem olmamalıdır.
Yüzeydeki kirlilikler temizlenmeli ve yüzeyin düzgünleştirilmesi için hafif olarak zımparalanmalıdır. Duvar yüzeyindeki çatlaklar varsa bunlar alçı sıva veya saten alçı ile kaplanmalı ve duvarın tüm yüzeyine saten alçı macun çekilip zımparalanmalıdır. Bu duvar yüzeyine toz tutmayı önlemek için tek kat primer astar sürünüz.

Öncelikle duvar yüksekliğini ve odanın çevresini tüm kapılar ve pencereler hariç tutarak ölçünüz. Bir rulonun kaç metre uzunluğunda duvarı kaplayacağını bulalım: Duvar Kağıdı Rulosu en: 53 cm (0.53 metre) ; boy: 10 metredir. Ortalama duvar yüksekliği: 270 cm varsayalım.
1.) Bu durumda 1 rulodan kaç boy alınabileceğini bulmak için: rulo boyu / duvar boyu = 10 metre / 2.7 metre = 3.5 BOY (yani desen tekrarını da düşündüğümüzde 1 rulodan maximum 3 BOY alabileceğiz.)
2.) Duvarınızın tamamını kaç boy ile kaplayacağınızı bulalım. Duvar uzunluğunuzun 7 metre olduğunu varsayalım. Duvar uzunluğu / rulo eni = 7 / 0.53 = 13.2 BOY. Bu değeri tam sayıya yuvarlayınız. Tüm duvarınızı kaplamak için 14 BOY gereklidir.
3.) Toplam gereken rulo sayısını bulalım. Toplam gereken rulo sayısı = gereken toplam BOY sayısı / bir rulodan alınan BOY sayısı = 14 / 3 = 4.7 RULO Bu değeri tam sayıya yuvarlayınız. Sonuçta 5 RULO gereklidir. Ruloların kesiminden kalan duvar kağıdı parçaları pencerelerin alt ve üstünü ayrıca kapı üstünü kaplamak amacıyla kullanılabilecektir.

DUVAR KAĞIDI KAPLAMA ADIMLARI
1- Duvardaki pütürler zımpara ve spatula yardımı ile düzeltilir.Duvar kağıdını kesmek için duvar yüksekliği ölçülür.Ölçüye göre kesim yapılırken aşağıdan ve yukarıdan fazlalık bırakılır.
2- Toz tutkal suyun içersine azar azar tarifine uygun miktarda dökülerek karıştırılır.1 saat kadar dinlendirilip gerekirse üzerine biraz daha su ilave edilerek uygun kıvama (boza kıvamı) getirilir.
3- Ölçüye göre kesilen duvar kağıtlarının arka kısımları bir fırça yardımı ile tutkallanır.(Tutkal, kağıdın arkasında her noktaya temas etmelidir)
4- Tutkallanan yüzeyler birbirine değecek şekilde katlanır.
5- Katlanan duvar kağıtları dinlendirilerek yumuşamaya bırakılır.(En fazla 5 ila 10 dakika arası)
6- Tutkallanan ilk boy kağıt ışık yönüne dikkat edilerek (pencere kenarı) yapıştırılır.Gerekirse gönye veya terazi kullanılması tavsiye edilir.Yapıştırılan kağıt temiz bir bez veya fırça yardımıyla yukarıdan aşağıya doğru bastırılarak düzeltilip hava kabarcıkları çıkartılması sağlanır.
7- Üst ve alt köşelerde oluşan kağıt fazlalıkları makas ile kesilmelidir.
8- Uygulama sırasında ve kuruma süresince odamızın pencereleri kapalı olmalı; duvar kağıdımız normal oda sıcaklığında bırakılmalıdır.

Detaylar için iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Menü