Gergi tavan yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar. Gergi tavan ile mekanların tasarımı nasıl olmalıdır. Aydınlatmada gergi tavan kullanılmalı mıdır? Bu sorular cevaplarını sizler için veriyoruz.
Gergi tavanı yaparken öncelikle bu tür tavanı tanımamız gerekir. Tüm bileşenlerini bilmemiz ve anlamamız gerekir. Özelliklerini ve faydalarını bilirsek daha iyi anlamış olacağız. Gergi tavan bileşenlerine baktığımızda kumaş, profil, fitil, aydınlatma gibi malzemelerden oluşmaktadır.
Bu bileşenleri doğru bir şekilde bir araya getirdiğimizde gergi tavan sistemini oluşturmaktadır. Bu tür bir çalışma için öncelikle gergi tavan teknik bilgilere de sahip olmak gerekir. Bu bilgiler doğrultusunda artık gergi tavan sistemini yapabilir ve montaja hazırlayabilirsiniz.
Öncelikle gergi tavan kumaşı hazırlanır. Bu kumaş uygulanacak yerin ölçülerine göre gergi payı verilerek hazırlanmaktadır. Gergi payı genelde % 5 küçültülerek verilir. Fakat eğer alan büyük olursa bu % 7 ye kadar çıkabilir. Tabi kumaşın özelliklerine göre de gergi payı değişiklik gösterebilir. Bu kumaş hazırlanırken fitilleri de kumaşa dikilir. Dikilme denirken iplik ile değil yapıştırma ile yapılmaktadır. Yüksek frekans ile fitil kumaşa kaynar. Böylece gergi tavan kumaşı montaja hazır hale gelmiş olur.
Uygulanacak bölgeye göre havuz hazırlanması. Gergi tavanın uygulanacağı alanın hazırlanması. Bu genel olarak alçıpandan yapılır. Bazen Ahşap da yapıldığı görülmektedir. Bu havuzun hangi materyalden hazırlanmasına tamamen tasarım ve müşteri karar verir. Eğer havuz hazır ise 3. aşamaya geçilebilir.
Hazırlanan gergi tavan havuzuna gergi tavan profillerinin uygulanması. Bu aşamada uygulanacak gergi tavanın özelliğine göre ve havuzun özelliğine göre gergi tavan profilleri seçilir. Böylece hangi profil kullanılacağına karar verilmiş olunur. Ve bu profiller havuza montajı yapılır. Eğer aydınlatma var ise aydınlatma ledleri de bu arada uygulanabilir.
Gergi tavan kumaşı ve gergi tavan havuzu hazır ise artık kumaşı yerine takma aşamasına geçilir. Bu aşamada gergi tavan kumaşı titizlikle açılır. Ortamın sıcak olması gerekir. Çünkü gergi tavan kumaşı sıcak bir ortamda takılmalıdır. % 5 veya % 7 lik germe payı ancak sıcak ortamda yapılabilir. Bu ortamın ve gergi tavan kumaşının gerilerek tavan yani havuzuna montajı yapılması için brülör kullanılır. Bir kişi alttan brülör ile sıcak havayı gergi tavan kumaşına 3 metre uzaklıkla tutar. Böylece gergi tavan kumaşı %5 lik bir germe payı ile takılabilir hale gelir.Gergi tavan kumaşının yerine takılması.
Bu aşamada kumaşın 3 köşesi profillerine tutturulur ve artık fitillerinden gergi tavan profiline özel spatula yardımı ile takılır. Bu aşama kesinlikle sırayla ve titizlikle yapılır. Sıcaktan genleşen kumaş kolaylıkla profillerine geçilirmiş olacaktır. Artık son köşede takılı ve işlem bitmiş olur.
Detaylar için iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.